یک “پشه” دردسرساز و خطر انتقال سه بیماری ویروسی

[ad_1]

کارشناسان بیماری های مبتلا به ایدز دفتر بیماری های واگیر وزارت بهداشت در تشریح اقدامات کنترلی وزارت بهداشت برای مقابله با شیوع پشه های ایدز در استان هرمزگان بر لزوم بهبود محیط زیست و مدیریت پسماند تاکید کردند. در منطقه .

نکته خواندنی: سخنان بنی اسرائیل را تا آخر دنیا هدایت کن!

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرضا میراولیایی با اشاره به وجود دو گونه مختلف از پشه ایدز گفت: اولین گونه که ناقل اصلی بیماری است، پشه ایدز آسپتی است که در آب و هوای گرم و مرطوب زندگی می کند و معمولاً نزدیک به این پشه است. زندگی انسان و داخل خانه. . خانه می تواند با انسان ها زندگی کند. دومین گونه پشه Aedes Alpopictus است که وحشی تر است و در نزدیکی انسان زندگی نمی کند و در کنار درختان و طبیعت است. اکنون در کشور ما اولین گونه این پشه یعنی Aedes apepti صید شده است.

وی گفت: این پشه ها می توانند ناقل برخی بیماری های ویروسی باشند. در حال حاضر، بیماری هایی که برای ما و جهان نگران هستند عبارتند از زیکا، تب دنگی و آبله. البته تب دنگی به دلیل مرگ و میر از دو بیماری دیگر مهمتر است و در واقع با درصد بسیار کمی در حدود 2 تا 3 درصد می تواند باعث مرگ شود.

وی افزود: بیماری چیکن گونیا نیز می تواند باعث درد شدید مفاصل شود و باعث دور شدن بیماران از زندگی عادی شود. همچنین نشان داده شده است که بیماری زیکا حتی از طریق رابطه جنسی نیز منتقل می شود و یکی از خطرات این بیماری این است که در زنان باردار می تواند نوزادان دارای مخچه ناتوان ذهنی را درگیر کند.

وی افزود: هر یک از این سه بیماری ویروس مخصوص به خود را دارند و بسته به اینکه پشه از کدام ویروس منتقل شود، می تواند یکی از سه بیماری زیکا، تب دنگی و سوزاک را ایجاد کند.

میراولیایی ادامه می دهد: به طور متوسط ​​یک تا دو هفته از نیش پشه طول می کشد تا علائم آن ظاهر شود. متأسفانه بیماری های منتقله از طریق پشه ایدز واکسن یا درمان خاصی ندارند. تقریباً 75 تا 80 درصد افرادی که از طریق نیش پشه به این ویروس مبتلا می شوند علائم بسیار خفیفی مانند سرماخوردگی دارند و درصد بسیار کمی از علائم شدید رنج می برند. مدت زمان درمان معمولاً به قدرت بدنی فرد بستگی دارد و مثلاً در بیماری دانگ بیش از 3 هفته هیچ علامتی وجود ندارد اما در آبله تا چند ماه بیماران می توانند علائم را تجربه کنند.

وی گفت: “زیکا، تب دنگی و سوزاک همگی از طریق پشه های مهاجم آدس یا آلبوپیکتوس منتقل می شوند.” البته بیماری زیکا می تواند از طریق رابطه جنسی نیز منتقل شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اطلاعاتی درباره مکان و نحوه صید پشه های ایدز در استان هرمزگان وجود دارد، گفت: هنوز اطلاعات دقیقی نداریم، اما می دانیم چون این پشه ها بومی کشور ما نیستند، ممکن است از طریق این پشه ها وارد شده باشند. مبادلات و کالاها، احتمالاً پشه، از جنوب شرق آسیا، کشور جنوب خلیج فارس و … وارد کشور می شود؛ زیرا در سال های گذشته پشه های ایدز زیادی در عمان داریم.

یک کارشناس بیماری های مبتلا به ایدز معاونت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در خصوص اقدامات انجام شده در استان هرمزگان برای جلوگیری از شیوع این پشه مهاجم گفت: نکته بسیار مهم در مورد کنترل پشه ایدز این است که این پشه ها تاثیر زیادی دارند. تمایل به رشد و تولید مثل در مکان هایی که مشکلات سلامتی وجود دارد. آب راکد، فاضلاب رها شده، زباله های رها شده و لاستیک های رها شده خودرو و …. بنابراین نبرد اولیه ما با این پشه ها پاکیزگی محیط زیست انسان است و باید محیط زیست را تا حد امکان بهبود بخشیم و محیط خود را به طور کامل حفظ کنیم تا جایی برای این پشه ها نباشد.

وی گفت: اگر از محیط زیست به درستی نگهداری نشود، این پشه ها مکانی برای تخم گذاری پیدا می کنند. متأسفانه یکی از ویژگی های پشه های ایدز این است که تخم های آن ها به خشکی مقاوم است و می تواند تا یک تا دو سال زنده بماند و چون سموم و آفت کش ها روی تخم پشه تأثیر نمی گذارند، پشه های بالغ می میرند. اما تخم‌های پشه باقی می‌مانند و به محض باریدن اولین باران می‌چکند.

وی افزود: از سوی دیگر اگر پشه ای به ویروس آلوده شود، می تواند عفونت را به تخم مرغ و نسل بعدی منتقل کند که مبارزه را سخت می کند؛ زیرا پشه های جدید آلوده هستند و این یکی از چالش های اصلی است. روبرو می شوند.

وی افزود: همچنین در صورت صید این پشه ها در منطقه اقدامات کنترلی دیگری مانند استفاده از سموم مخصوص انجام می شود. این آفت کش ها با سمپاشی یا سمپاشی مورد استفاده قرار می گیرند تا پشه های ایدز توانایی رشد و تولیدمثل خود را از دست بدهند.

وی ادامه داد: طبق بررسی های تیم ما، پشه ایدز فقط در دو شهر بندرلنگه و بندرعباس صید شده است و تیم های مراقبتی در استان های همجوار و مرزی با وجود تحقیقات فراوان، این پشه را در هیچ جای کشور پیدا نکرده اند. ” خوشبختانه، بر اساس یک سیستم درمانی دقیق طراحی شده برای یافتن افراد مبتلا به دنگی یا آبله مرغان، ما هرگز مورد انسانی را در این دو شهر تجربه نکرده ایم.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون هیچ گونه عفونت ویروسی در پشه های صید شده در استان هرمزگان مشاهده نشده است، تصریح کرد: البته این بدان معنا نیست که پشه های صید شده در روزهای آینده آلوده نشوند. اما تاکنون هیچ عفونتی گزارش نشده است.

وی افزود: همزمان با عملیات کنترل و بهسازی محیط زیست که با همکاری شهرداری انجام شد، اقدامات مه پاش نیز در قالب اکیپ های ویژه انجام شد. در عین حال با انجام این مراحل به بررسی فراوانی پشه ها در روزها و هفته های آینده خواهیم پرداخت. نمی توان دقیقا پیش بینی کرد که عملیات کنترل چه زمانی کامل می شود.

میرولیایی گفت: بهترین راه مبارزه با این پشه ها در شرایط کنونی بهبود محیط زیست است. به دلیل کمبود آب، برخی از خانواده ها قادر به ذخیره گالن یا ظروف آب هستند که می توانند پشه ها را در محیط پرورش دهند. همچنین قابلیت رشد در گلدان، زباله های پراکنده و … را دارد. اگر آلودگی زیست محیطی وجود داشته باشد و مدیریت پسماند انجام نشود، نمی توانیم رشد این پشه ها را کنترل کنیم.

وی گفت: یکی از ویژگی های پشه ایدز این است که باعث اپیدمی انفجاری می شود. یعنی اگر در جامعه ای پشه های آلوده وجود داشته باشد در مدت زمان کوتاهی می توانند جمعیت زیادی را آلوده کنند.

[ad_2]

Felipe Holmes

گیک تلویزیون متخصص رسانه های اجتماعی ایجاد کننده. نویسنده پرشور. نینجا سفر افراطی. کل کارآفرین معتاد به اینترنت

تماس با ما