[ad_1]
فرارو- حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولین جلسه شورای عالی کار دولت سیزدهم با وجود تورم 50 درصدی و کسری بودجه سنگین دولت وعده ایجاد یک میلیون و 850 هزار شغل را تا پایان سال 1401 داد. تحقق چنین وعده ای در عمل بسیار دشوار خواهد بود.
به گزارش فرارو، بر اساس آمار ارائه شده، تعداد کارمندان کشورم از 20.6 میلیون نفر در سال 2005 به 23 میلیون نفر در سال قبل افزایش یافته است. در آن دوره جمعیت کشور من 14 میلیون نفر از 70 میلیون نفر به 84 میلیون نفر افزایش یافت.
این در حالی است که در دولت نهم و دهم سالانه 950 هزار شغل و در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه 600 هزار شغل وعده داده شد. این وعده ها فقط در مرحله وعده باقی می ماند و نه تنها تعداد مشاغل ذکر شده، بلکه نرخ بیکاری نیز افزایش می یابد.
حمید حاجی اسماعیلی کارشناس مسائل کارگری گفتگو با فرارو وی با اشاره به اینکه ایجاد یک میلیون و 850 هزار شغل طی 1.5 سال آینده با موانع زیادی مواجه است، گفت: این طرح با وجود اینکه وزیر کار در صدا و سیما ظاهر شد، در این زمینه ابهامات زیادی دارد. برای روشن شدن این موضوع، در پاسخ به این سوال مجری مبنی بر اینکه آیا با این کار نزدیک به دو میلیون شغل خالص ایجاد می شود که وی در پاسخ به صراحت نگفته است، بنابراین تضمینی برای ایجاد این تعداد شغل وجود ندارد.
وی افزود: این سخنان بعد از اتمام زمان در نظر گرفته شده برای ایجاد این حجم کار به نوعی غیرمسئولانه است و از طرفی باید توجه داشت که اکنون کشور با مسائلی مانند کرونا، تحریم، رکود تورمی، سیاست پولی و … مواجه است. نرخ ارز اشتباه بالا بودن هزینه های تولید، ناتوانی در صادرات و… با مشکلاتی مواجه است و حتی در صورت وجود چنین مشکلاتی، اینکه دولت چگونه می خواهد نزدیک به دو میلیون شغل ایجاد کند، سوالی است که باید از سوی مسئولان پاسخ داده شود.
حاجی اسماعیلی با اشاره به اینکه دولت به صورت مخفیانه برای ارائه آمار اشتغالزایی تلاش می کند، گفت: به عنوان مثال زمانی که بر اساس اعلام مرکز آمار، نرخ بیکاری 11 درصد است، اگر سال آینده در همین زمان، نرخ بیکاری 11 درصد است و 11 درصد خواهد بود. درصد، ارزش مطلق یک شغل در شبکه ساخته نمی شود، زیرا طبیعتاً باید تعداد بیکاران کاهش یابد، بنابراین شفافیت اطلاعات و آمار نیز در این بین بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه منابع یک میلیون و 850 هزار شغل اعلام شده از سوی دولت مشخص نیست، گفت: طبق بودجه امسال 32 میلیارد تومان سقف بودجه عمرانی است اما به دلیل کسری بودجه امکان پذیر نیست. این خط را فراهم کنیم تا وقتی دولت پولی برای ایجاد شغل ندارد، چگونه این شغل ها ایجاد می شود، منابع از کجا تامین می شود، از این لحاظ جذب سرمایه گذاری خارجی شود که عملا غیرممکن است و بخش خصوصی می تواند سرمایه گذاری کند. 70 تا 80 هزار میلیارد تومان برای ایجاد این شغل ها باید مشخص شود که این منابع از کجا تامین می شود.
این فعال کارگری افزود: اعلام عمومی این که چه میزان از این اثر ایجاد می شود بدون اینکه مشخص شود در چه مقوله ای ایجاد می شود، سوال بزرگی است که باید به آن پاسخ داده شود، به عبارت دیگر در مشاغل خدماتی، کشاورزی و صنعت چگونه است. شغل های زیادی ایجاد خواهد شد و همچنین در هر یک از این مشاغل بخش های فنی و ویژه بسیاری وجود دارد که باید به صورت جداگانه و با برنامه آماری منسجم استخدامی اعلام شود، بنابراین فقط می توان گفت که صدور مجوزها و مجوزهای ایجاد اشتغال را تسهیل کرده ایم. تنها در سه روز ممکن است معیار مناسبی برای ایجاد اشتغال نباشد، زیرا انجام این کار نیازمند بازار، زیرساخت های لازم و همچنین سرمایه اولیه است.
حاجی اسماعیلی ادامه داد: مسائلی مانند مسائل مالیاتی، تامین اجتماعی و … مواردی هستند که موانع زیادی برای ایجاد اشتغال در حوزه ایجاد مشاغل ایجاد می کنند، تکلیف پرونده چیست، برای تسهیل در امر چه راهکارهایی اندیشیده شده است. موضوع.؟” علاوه بر این، جذب سرمایه برای ایجاد شغل در حال حاضر بسیار سخت است، زیرا الان برای ایجاد یک کسب و کار در حوزه خدمات حداقل 70 تا 80 میلیون تومان هزینه صرف می شود، فقط برای یک نفر شغل ایجاد می شود، زیرا آنها باید مغازه بسازند. و اماکن، اجاره، در حالی که در سه سال اخیر با 10 میلیون تومان می توان انجام داد. در عین حال ایجاد شغل در صنعت و کشاورزی چندین برابر بیشتر از بخش خدمات مالی به سرمایه نیاز دارد.
وی گفت: بنابراین ادامه اینکه می گویند کار با مصوبه انجام می شود و برای تسهیل در اخذ مجوز یک توهم است، سرمایه گذاری در بحث های تجاری نیازمند امنیت اقتصادی است، در حالی که تنها ما در اقتصاد خود نیستیم، ثبات چیست. و امنیت، یعنی سیاست پولی و نرخ ارز هر روز تغییر می کند، در چنین شرایطی، چگونه کارآفرینان و کارفرمایان می خواهند یک کسب و کار نوپا راه اندازی کنند و افراد زیادی را به کار گیرند، اکنون به دلیل موانع بسیار بر سر راه تجارت و عدم وجود آن بسیار است. داشتن ثبات اقتصادی برای راه اندازی یک کسب و کار دشوار است، زمانی که در چنین شرایطی انجام این کار، راه اندازی یک کسب و کار جدید دوچندان دشوار است.
وی ادامه داد: باید ببینیم برنامه دقیق دولت در این منطقه چیست، از طرفی آمار و اطلاعاتی در این منطقه برای نظارت بر نرخ اشتغال نداریم، بنابراین همه اینها معیاری است برای مشکلی که در این منطقه وجود دارد. وی گفت: ایجاد یک میلیون و 850 هزار شغل. همچنین لازم به ذکر است که در چهار دهه اخیر بیشترین شغل ایجاد شده در کشور حدود 600 هزار شغل در دوره دولت اصلاحات و احمدی نژاد ایجاد شده است در حالی که در شرایط فعلی و با همه مشکلات دولت چگونه می توان بیش از یک میلیون شغل ایجاد کرد. مشاغل جدید در سال بدون برنامه باید توسط مسئولان پاسخ داده شود.
[ad_2]